Grote Kerk open voor publiek op zaterdagmiddag

grote kerk hervormde gemeente nijkerk interieur orgel

Vanaf 13 juli t/m 7 september is de Grote Kerk wekelijks open voor publiek op zaterdagmiddag. Van 14.00 tot 16.00 uur kunt u binnenlopen om de kerk van binnen te bekijken, voor een moment van rust en bezinning, voor een luisterend oor en voor een goed gesprek.

De Grote Kerk in het centrum van Nijkerk dateert uit de 15e eeuw. In 1461 werd de eerste steen gelegd en na een stadsbrand in 1540 werd de kerk herbouwd. Bezienswaardigheden in het interieur zijn de preekstoel uit 1789, het orgel uit 1756, de regentenbank uit 1788 en het familiegraf van de Van Renselaers uit begin 17e eeuw. Ook de 19e-eeuwse consistorie en de recent gerenoveerde gerfkamer zijn een bezoek waard.

De Open Kerk loopt tot en met 7 september (de zaterdag dat Nijkerk in het teken staat van de Nijkerkse Sleepbootdagen). Bovendien is het zaterdag 14 september Open Monumentendag. Dan is de kerk langer open: van 10.00 tot 16.00 uur.