Grote Kerk open op zaterdagmiddag

De komende vijf zaterdagen (30 juli t/m 27 augustus) is de Grote Kerk in het centrum van Nijkerk open voor publiek. Tussen 13.30 uur en 15.30 uur kan iedereen binnenlopen om de kerk te bezichtigen.

In de kerk zijn gastheren en -vrouwen aanwezig die iets kunnen vertellen over het gebouw en de hervormde gemeente. Zelf even rondkijken kan natuurlijk ook. Verder is er ruimte voor een moment van stilte, bezinning of gebed.

Blikvangers in het kerkinterieur zijn het orgel uit 1756 (dat ook bespeeld wordt), de preekstoel uit 1789 en de grafzerk van de familie Van Renselaer uit circa 1600. Wie goed kijkt, kan enkele elementen ontdekken die herinneren aan de tijd dat de kerk in Rooms-katholieke handen was.

Vindt u/vind je het leuk om in de kerk als gastheer/gastvrouw aanwezig te zijn, dan kan dat! Met name voor 27 augustus kunnen we nog extra mensen gebruiken. Opgeven kan bij Tijmen van Steeg. Zie voor zijn contactgegevens de pagina kerkenraden.