Corona Crisis

Afgelopen zaterdag 27 november heeft de Crisis kerkenraad vergaderd over de nieuwe maatregelen op basis van de persconferentie van 26 november jl. Het kabinet heeft besloten om met ingang van zondag 28 november een avond lockdown af te kondigen en niet essentiële activiteiten te sluiten om 17:00 uur:

• Op basis van het voorgaande worden de kerkdiensten van 16:30 uur in de Opstandingskerk en 18:30 uur in de Grote Kerk beiden vervroegd naar 15:30 uur. De ochtenddiensten gaan op de normale tijdstippen door.
• Het verenigingsleven, het jeugdwerk en de catechisaties na 17:00 uur stoppen vanaf heden.
• De kerkelijke vergaderingen gaan vanaf heden weer online via Teams.
• De huisbezoeken kunnen met wederzijdse instemming door blijven gaan, echter worden ze wel beperkt tot 1 bezoek per avond per ambtsdrager.
We benadrukken nogmaals de noodzaak om de 1,5 meter afstand tijdens de kerkdiensten in acht te nemen, een mondkapje te dragen, de handen te ontsmetten bij binnenkomst en om de aanwijzingen van de coördinatoren in acht te nemen.
We herhalen het verzoek om; ingetogen te zingen, thuis te blijven bij verkoudheidsklachten en de voorbede voor gemeenteleden die getroffen zijn door het coronavirus.